Coaching en therapie

De coaching en therapie die ik aanbied is een samenkomst van verschillende onderdelen die in mijn ogen een waardevolle aanvulling zijn op elkaar en die in een begeleidingsproces vaak vanzelf samenkomen. Alles is erop gericht om uiteindelijk bewustwording te verwerven in hoe om te gaan met hetgeen waar je tegenaan loopt. Een begeleiding bestaat uit een gesprek waarin ook oefeningen en een ademsessie worden aangeboden. De oefeningen zijn gericht op je lichaam en om te leren hiermee meer in contact te komen. De oefeningen kunnen je daarnaast een kijk bieden op hoe je communiceert en reageert en vanuit waar je dit doet. Het adequaat omgaan met gevoelens, gedachten en reactiepatronen is niet altijd gemakkelijk.

Er wordt gebruik gemaakt van Psychomotorische therapie, Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse en Systemisch Werk. Daarnaast worden er meditatievormen en ademwerk ingezet. Naar aanleiding van een kennismakingsgesprek kunnen we bespreken wat gepast en gewenst is in jouw situatie. Ook een skypegesprek voor een coaching op afstand is mogelijk.

Kosten zijn 130 euro per bijeenkomst. Een bijeenkomst duurt 2,5 tot 3 uur.

Interesse? Neem contact op.

Wil je weten of je behandeling door je zorgverzekeraar wordt vergoed? Kijk dan op onderstaande website bij ‘psychomotorische therapie’.

www.zorgwijzer.nl

Ervaringen

“Direct na een ademsessie voel ik me onafhankelijk, vol zelfvertrouwen en relaxed. Het is een uitstekende combinatie met de coaching voor- en achteraf. Melanie is als coach open en betrokken. Wanneer ik samen met mijn vrouw kom voor een sessie dan zorgt Melanie voor een mooie balans. Ze houdt de focus op wat ik zelf kan doen om een situatie te verbeteren. Dat helpt mij om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gedrag.”

Maarten – Leraar basisonderwijs

“Waarom ik zo graag bij Melanie kom, is omdat ik me bij haar meteen echt gezien en gehoord voel. Ze is positief en warm in haar contact, maar heeft hierin ook een bepaalde luchtigheid, waarin er ook ruimte is om te lachen. Dit is wat ik persoonlijk erg fijn vind, dat het niet alleen maar of persé ‘zwaar’ moet zijn. Hiernaast weet Melanie precies de dingen aan te raken en bloot te leggen die er toe doen. Ze stelt de goede vragen, direct en met rust en geeft betekenis aan ervaringen waardoor en waarmee ik verder kan. Ze laat mij zien en vooral ervaren dat jezelf beter leren kennen en jezelf ontwikkelen te gek is. Niet altijd makkelijk, maar wel prachtig mooi en waar kan met een lach.”

Nienke – dans en bewegingstherapeut

“Mijn naam is Dirk en ik ben 22 jaar oud. Een jaar geleden ben ik begonnen met het volgen van (adem)coaching bij Melanie. Ik kwam via een vriendin terecht bij een proefsessie in Flevoland en was in het begin vrij sceptisch. Het klonk in mijn oren een beetje zweverig en vaag; ‘door middel van een ademmethode bepaalde aspecten van je leven verbeteren’. Verder speelde de taboe die er heerst rondom therapie in het algemeen. Maar na deze proefsessie was ik om. Het werkte voor mij heel therapeutisch en rustgevend.  Het gaf me verder inzichten over mijn leven waar ik hiervoor niet bij stil had gestaan. Ik ben steeds meer in staat om mijn gevoel te laten spreken. Iets waar ik zelf veel moeite mee had en nog steeds heb. Melanie helpt me hier ontzettend mee. Niet alleen is ze een hele lieve en zorgzame vrouw, maar ook een uitstekende coach. In zowel het ademen als het praten.

Het constant nadenken over mijn leven en heftige herinneringen zorgde ervoor dat ik soms in de knoop kwam met mezelf. Het belangrijkste dat ik leer van deze sessies is mezelf te accepteren. Dit zorgt ervoor dat ik vrolijker ben en me niet zoveel zorgen maak over alles dat op mijn pad komt en gaat komen. Nou kan je denken, hoe kan dat komen door een ademsessie? Ik zou het niet weten. Het enige dat ik weet is dat het mij ontzettend helpt en ik denk dat het iedereen, jong en oud, kan helpen. Al is het maar om even tot rust te komen in het drukke leven dat wij leiden.”

Dirk – Student rechten