Ademsessie

De adem is onze eerste levensbehoefte en speelt een grote rol met betrekking tot het afvoeren van afvalstoffen in ons lichaam. Met onze ademhaling kunnen we een directe verbinding maken met onszelf, ons lichaam en ons onderbewuste. Op veel uiteenlopende momenten zetten we onze ademhaling vast. Bijvoorbeeld als we een emotie willen tegenhouden of wanneer we angstig zijn. Dit gaat vaak automatisch en onbewust en gebeurt vanaf dat we kinderen zijn. Hier in het westen gebruiken we maar dertig procent van onze ademcapaciteit.

Tijdens een verbonden ademsessie wordt je uitgenodigd om je adempatroon te openen, te verbinden en te ontspannen. De adem kan hierdoor op plaatsen komen in je lichaam waar emoties, spanningen of oude overtuigingen ongemerkt zijn vastgezet om hier vervolgens meer ruimte te creëren. Zo zal de ademsessie ook doorwerken in je dagelijks leven.

Tijdens een ademsessie zul je onder begeleiding ongeveer 35 tot 40 minuten actief, verbonden ademen. Vervolgens is er een ontspanningsgedeelte waarbij er tijd is voor de integratie van dat wat er naar boven is gekomen.

Ademsessie_1920
Ademsessie_1920_2
Ademsessie-banner